Voetbehandelingen

Gespecialiseerde voetzorg (medische pedicure)

De gespecialiseerde voetverzorgster is, zo zegt de naam het zelf, gespecialiseerd in complexe voetproblematiek. Zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen, ontstaan ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom of verwaarlozing. De gespecialiseerde voetverzorger heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelreparatie en anti-druk technieken.

Bij een behandeling door een erkend gespecialiseerd voetverzorger komt er meer kijken dan enkel nagels knippen, eelt verwijderen en massages geven. Een gespecialiseerd voetverzorger kan u op verschillende vlakken van dienst zijn. Een behandeling kan preventief van nut zijn om problemen te voorkomen, ook indien u geen klachten hebt, kunt u baat hebben bij een ontspannende voetbehandeling.

Ook curatief zal de voetverzorger u zo veel mogelijk proberen te helpen, de meeste voetproblemen zijn namelijk goed en vrij eenvoudig te verhelpen. De gespecialiseerde voetverzorger gaat echter niet invasief te werk, dit betekent dat zij geen ingrepen of operaties verricht, dit is namelijk de taak van gespecialiseerde dokters.

Een belangrijke verzorgingstaak ligt ook in verband  naar sokken en schoenen toe, maar ook op het vlak van de dagelijkse verzorging en eventuele hulpmiddelen die we kunnen verschaffen. Als gespecialiseerd voetverzorgster ben ik ook erkend door verschillende ziekenfondsen. Indien u aan bepaalde voorwaarden voldoet, voorziet uw ziekenfonds een tussenkomst. Voor verdere inlichtingen, kan u zich altijd tot mij richten of tot het ziekenfonds.

digiti5-pedicure-tollembeek

Digiti5 start bij een voetverzorging met een analyse van het probleem door een anamneseformulier op te maken. Standaard zit in deze behandeling een algemene voetverzorging.

Naargelang de gestelde diagnose wordt een of meerdere van onderstaande medische behandelingen uitgevoerd.

Omdat ook je voeten verdienen om er mooi en verzorgd uit te zien, bieden wij eveneens cosmetische zorg aan.

Ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels zijn een veel voorkomend probleem, meestal aan één (of beide) grote teennagels.

De oorzaak kan vaak gezocht worden in de druk die bijv. een nieuwe schoen kan veroorzaken, waardoor de nagel de druk moet opvangen en gaat irriteren.

Een ingroeiende nagel is een nagel die door de huid in het vlees ingroeit. Dit geeft meestal een ontstekingsreactie in de hoek waar de nagel ingroeit.

Voetverzorging Pedicure Galmaarden

Nagelaandoeningen

Digiti5 is gespecialiseerd in de verzorging van de verschillende nagelaandoeningen.

  • Schimmelnagels
  • Kalknagels
  • Verdikte nagels

Bovenstaande aandoeningen vormen geen enkel probleem voor Digiti5 en we hebben voor elk een gepaste behandeling.

Nagelreconstructie

Een nagelreconstructie (acryl of gel) wordt gebruikt om beschadigde teennagels te repareren.

Defecten aan de nagelplaat, scheurtjes en splijten in de nagel, ontbrekende nagelhoeken, trauma nagels, opgroeiende nagels die kapot zijn kunnen gerepareerd worden of in hun groei begeleid worden.

Orthese

digiti5-pedicure-tollembeek-orthese

Een orthese is een hulpmiddel om de bestaande teenafwijking te corrigeren of pijnpunten te ontlasten. De orthesetechniek is in de hedendaagse voetverzorgingspraktijk een aanvulling voor de medische pedicure.

Siliconen orthesen kunnen voorkomen dat een klacht verergert (protectief) of kan ook worden toegepast om geleidelijk te corrigeren naar de oorspronkelijke teenstand. Voor drukontlasting en bescherming wordt er voor een zacht orthese materiaal gekozen.

Een orthese kan toegepast worden bij:

  • Een weke likdoorn tussen de tenen
  • Drukontlasting bij hamertenen of klauwtenen
  • Likdoornvorming op tenen of onder de teenkopjes
  • Bescherming van de Hallux-Valgus
  • Morton neuralgie (zenuw beklemming tussen het 3de en 4de middenvoetsbeentje)

Likdoorns

Een likdoorn, in de volksmond ook wel eksteroog genoemd, is een vaak pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek.

Deze komt voor op plaatsen waar druk en/of wrijving op de huid worden uitgeoefend, waardoor meer eelt wordt gevormd. In het midden van de likdoorn verzamelen zich de dode huidresten. Dit is te zien aan de donkere kleur in het midden. Het is zeer pijnlijk, het voelt aan alsof er een spijker in de voet zit.

Oorzaken:

Likdoorns en eelt ontstaan door regelmatige druk en wrijving op de huid of doordat in een bepaald gebied vaker achter elkaar wondjes ontstaan.
In dergelijke situaties probeert het lichaam de huid te beschermen door een extreme verdikking van de hoornlaag . De druk, wrijving of verwondingen kunnen het gevolg zijn van invloeden vanuit het lichaam zelf of van uitwendige factoren. Dit kan onder meer door slecht zittende schoenen en veel bewegen. Het komt tevens voor bij mensen die de huid op een bepaalde plaats veel belasten of beschadigen, bijvoorbeeld tijdens hun werk.

Cosmetische zorg

Gellak

Ook je voeten verdienen het om er mooi en verzorgd uit te zien! Heb je geen tijd om voortdurend je nagels te lakken, dan kan je ook op de voeten gellak laten aanbrengen.

Gellak wordt aangebracht als nagellak maar is duurzamer. Je kan kiezen uit een van de toffe kleuren.  Je voeten zullen schitteren in die open schoenen of teenslippers.

Aangezien de teennagels minder snel groeien kan je er 4 tot 6 weken van genieten. Belangrijk is dat je ze na die periode laat bijwerken of verwijderen. Laat ze in ieder geval niet uitgroeien.

digiti5-pedicure-galmaarden
digiti5-pedicure-tollembeek